torstai 4. tammikuuta 2018

◁ Animevuosi 2017 ▷

(C)
Hei!
Nyt on taas perinteisesti luvassa koontia viime vuoden animeista!

Vuosi 2017 ei ollut mikään animerikkain vuosi mulle. MALgraphin mukaan olen katsonut 23 animea (OVA:t, spesiaalijaksot, leffat yms. sekä keskeneräiset/dropatut sarjat mukaanluettuna) vuodelta 2017, kun taas vuoden 2016 vastaava luku on 60... Toisaalta MALgraph laskee animet sen mukaan, minä vuonna ne ovat alkaneet (esimerkiksi All Out!! alkoi vuoden 2016 puolella ja loppui 2017 keväällä, joten MALgraph laskee sen vuoden 2016 animeksi). Menen siis MALgraphin laskuilla tässä postauksessa!

Tänä vuonna karsin aika paljon animen katsomista oman jaksamisen takia. Minua usein stressasi se, etten pysynyt kärryillä jossain tietyssä sarjassa, joten päätin vähentää animesarjojen seuraamista kausittain. Hauskaahan tämän harrastuksen pitää olla, eikä pakkopullaa! Lopulta animea tuli seurattua ehkä jopa nolottavan vähän, mutta ainakin aikaa jäi katsoa vanhempia sarjoja (sain esimerkiksi hetki sitten sivistettyä itseäni Cowboy Bebopilla!). Katsoin joka kaudelta vain muutaman mielenkiintoisimman sarjan ja ehkä sen takia myös keskimääräinen arvosanani vuoden 2017 animeille on korkeampi (8.10) kuin vuoden 2016 (7.61). Anteeksi tilastonörttiyteni!

Jätetään alkusepustukset taakse ja siirrytään animeihin!

(C)

Vuoden koskettavin
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen
Rakugo Shinjuuta katsoessa on parempi pitää nenäliinapaketti lähellä, ainakin jos surulliset ihmiskohtalot ja koskettavat ihmissuhteet itkettävät. Ehdottomasti yksi suosikeistani vuodelta 2017!

(C)

Vuoden söpöin
Little Witch Academia
LWA esitteli meille monta söpöä ja hauskaa hahmoa. Tätä katsoessani tulin aina hyvälle tuulelle! Loppupäässä tarina toki hieman vakavoitui, mutta alkupään meno oli oikein piristävää.

(C)
Vuoden comeback
Yowamushi Pedal: New Generation
Mun lista ei olisi mitään ilman Yowapedaa! Kolmoskausi New Generation saapui vihdoin melkein kaksi vuotta edellisen kauden jälkeen ja esitteli uusia hahmoja (Yuuto, Ashikiba ja Komari allekirjoittaneen suosikkeina). Onneksi neljäs kausi starttaa kohta, eikä sitä tarvitse odotella niin kauan.

(C)

Vuoden hauskin
Osomatsu-san 2nd Season
Osomatsu-san ei koskaan petä huumorillaan! Toisen kauden ensimmäiselle courille ehdin naureskella monesti, katsotaan mitä uusi vuosi ja kauden toinen puolisko tuo tullessaan.

(C)

Vuoden urheiluanime

Ballroom e Youkoso
Ballroom esitteli meille urheiluanimen historiassa ennennäkemättömän(? kertokaa toki jos näitä on enemmän) lajin, kilpatanssin. Tähän animeen tutustuttuani teki itsekin mieli aloittaa kilpatanssiharrastus. Hauskoja tilanteita, jännittäviä kisoja, koskettavia hetkiä, kiinnostavia hahmoja, niistä on hyvät urheiluanimet tehty!

(C)
Vuoden jännittävin
Boku no Hero Academia 2nd Season
BnHA:lle oli vaikeaa keksiä otsikkoa, mutta halusin ehdottomasti sen mukaan listaan! Pidin tästä kakkoskaudesta paljon enemmän kuin ensimmäisestä kaudesta ja odotin jokaista jaksoa innolla.

Vuoden parhaat openingit:

1. Megumi Hayashibara - Imawa no Shinigami (Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen)
Tämä biisi vain parani jokaisella kuuntelukerralla. Megumi Hayashibaralla on ihana ääni ja openingin animaatiossa on paljon tulkittavaa. Muutamassa jaksossa openingia on hieman muutettu, esimerkiksi Sukerokun silmät on vaihdettu punaisiksi (niin karmivaa!). Tämä opening aiheuttaa kylmät väreet joka kerta.

2. UNISON SQUARE GARDEN - 10% roll, 10% romance (Ballroom e Youkoso opening 1)
Niin ihanan pirteä ja vauhdikas opening! Lempiyksityiskohtani on Shizukun ja Kiyoharun ja Makon ja Gajun peilikuvat, joissa heillä on kilpatanssivaatteet yllään.

3. Frederic - Kanashii Ureshii (Koi to Uso)
Koi to Uson openingin animaatio ei ole erityisen ihmeellinen, mutta biisi on tarttuva. Tämän mukana on tullut hoilattua!

4. UNISON SQUARE GARDEN - Invisible Sensation (Ballroom e Youkoso opening 2)
Ballroomin toinen opening on myöskin ihanan vauhdikas! Tykkään miten tässä korostuu Tataran ja Chinatsun suhde ja kilpailu Kugimiyaa vastaan.

5. Takaaki Natsushiro - Transit (Yowamushi Pedal: New Generation opening 2)
Mikään Yowapedan uudemmista openingeista ei yllä Yowamushi na Honoon tasolle, mutta Transit on kiva tsemppibiisi.

Vuoden parhaat endingit:

1. Mikako Komatsu - Maybe the next waltz (Ballroom e Youkoso ending 1)
Tämä biisi on jotenkin todella kaunis. Mikako Komatsun ääni on upea!

2. Little Glee Monsters - Dakara, Hitori ja nai (Boku no Hero Academia 2nd Season ending 1)
Niin suloinen biisi ja ihanaa, että sarjan tytöt ovat pääosassa kerrankin!

3. Mikako Komatsu - Swing heart direction (Ballroom e Youkoso ending 2)
Ballroomin toisenkin endingin biisi on kaunis, tällä kertaa vähän pirteämpi! Tämän endingin animaatio on ihanan pastellinsävyinen.

4. YouthK Saeki - Takai Tokoro (Yowamushi Pedal: New Generation ending 2)
Tämä jää päähän soimaan! Ihana biisi. Animaatio ei ole niinkään mieleenpainuva.

5. YouthK Saeki - Now or Never (Yowamushi Pedal: New Generation ending 1)
Tämä Yowapedan ending on myös ihana! Yowapeda tarjoaa hyviä tsemppibiisejä.


Loppuun vielä muistutuksena, että katsoin tänä vuonna niin vähän animea, että otanta jäi pieneksi ja missasin varmasti monta hyvää sarjaa. Ja nämä kaikki tosiaan pohjautuvat ihan vain omaan animemakuuni. :D

Toivottavasti tänäkin vuonna ilmestyy yhtä kivoja animeita!

2 kommenttia: