lauantai 30. joulukuuta 2017

đź‘— Syyskausi 2017: Loppu đź‘—

(C)
Aka pelkästään Ballroom e Youkoson hehkutukselle omistettu postaus. :D

Tämä syyskausi oli mun makuun tylsähkö paria hypettämääni sarjaa lukuunottamatta (Ballroomin lisäksi Osomatsu-sanin kakkoskausi, joka jatkuu edelleen). Aloitin myös Mahoutsukai no Yomen katsomisen, mutta droppasin sen jakson 9 jälkeen, kun meno kävi niin tylsäksi.

(C)
Ballroom e Youkoso
Ballroomin anime alkoi kesäkaudella ja jaksoja ilmestyi mukavat 24. Aloitin mangan lukemisen muutaman animejakson katsottuani ja jossain vaiheessa totesin tämän sarjan päässeen suosikkieni joukkoon. Ballroomin animen kanssa kävi vähän hassusti, kun mangakan sairastelujen takia uusia lukuja ei ilmestynyt odotettuun tahtiin ja animesovitus ampaisi viimeisissä jaksoissa mangan ohi. Animella on siis oma originaali lopetuksensa ja odottelemme edelleen, millainen versio tarinasta mangassa tulee olemaan.

Mikä minut siis sai ihastumaan tähän kilpatanssia harrastavista nuorista kertovaan sarjaan?

(C)
Tykkään yleensäkin urheiluanimeista, mutta Ballroomissa minua erityisesti viehätti se, että kilpatanssissa myös naiset ovat mukana. Urheiluanimeita tehdään surullisen harvoin naispuolisista hahmoista...

Ballroomissa on laaja hahmokaarti, josta löytyy jokaiselle oma suosikkihahmo. Moni hahmo vaikuttaa aluksi aika yksipuoliselta, mutta lopulta heistä löytyy piirteitä, jotka eivät ole niin kliseisiä. Esimerkiksi Mako vaikuttaa aluksi ujolta nyhveröltä, mutta hän osaakin sanoa vastaan ja näyttää todelliset tanssitaitonsa kisoissa (Makon ja Tataran kisa Gajua ja Shizukua vastaan on yksi suosikkikohdistani sarjassa!). Myöhemmin mukaan tuleva Chinatsu taas vaikuttaa aluksi suoraan sanottuna kusipäältä, mutta hänen taustatarinansa antaa hänen käytökselleen selityksen. Chinatsu onkin mielestäni virkistävä päähenkilötyttö; hän on itsekäs, suorasanainen ja vahva, eikä oikein tahdo tulla toimeen partnerinsa Tataran kanssa. Sarjan hahmot myös kehittyvät ja kasvavat sarjan aikana! Minusta oli ihanaa nähdä, kuinka koulukiusatulle Tataralle alkoi pikkuhiljaa tulla itsevarmuutta.

Ballroom on täynnä mielenkiintoisia suhteita eri hahmojen välillä! Oma suosikkini on Chinatsun ja Akiran välinen suhde, joka on herkullinen sekoitus vihaa ja rakkautta. Luin Akiran tarinaa bussissa ja mieleni teki nousta seisomaan ja huutaa, kun koko sotku valkeni mangassa.

Ballroomin juoni on aika perinteinen urheilusarjan juoni: päähenkilöpoika tutustuu uuteen urheilulajiin sattuman kautta ja alkaa treenaamaan ja sitten edetään kisoihin ja tekemään uusia ystäviä ja kilpailijoita. Olen ehkä vähän yksin mielipiteeni kanssa, mutta tällainen tuttu ja turvallinen peruskuvio jaksaa miellyttää minua (ehkä siksi pidän urheilusta genrenä niin paljon). Eri lajien eroavuudet ja eri hahmot tekevät kuitenkin jokaisesta urheilusarjasta ihan omanlaisensa.

(C)
Olen kuullut aika eriäviä mielipiteitä Ballroomin taiteesta. Omasta mielestäni se on todella nättiä, sekä animessa että mangassa! Mangan tyyli on tosin hieman realistisempi (kaikki ne pienet yksityiskohdat mekoissa ja kauniisti piirretyt lihakset!), eikä siinä ole niitä paljonpuhuttuja pitkiä kauloja. Yksi lempiasioistani Ballroomissa on se, miten myös kauniilla ja komeilla hahmoilla on todella rumia ilmeitä (Kiyoharun haukotukset ja Chinatsun vihaiset ilmeet!).

Ainoa negatiivinen asia, jonka Ballroomista keksin, on sen (lähinnä alkupään) huono fanservice-huumori. En oikein tiedä, onko sillä yritetty myydä sarjaa myös miespuolisille katsojille/lukijoille? Onneksi tällaista menoa ei sarjassa ole niin paljon, että se häiritsisi, ja pääpaino on kilpatanssissa ja hahmosuhteissa.

Huonompana pointtina koen myös sen, että animesovitus eroaa aika paljon mangasta. Manga on paljon hidastahtisempi, kun taas anime etenee hurjaa vauhtia eteenpäin. Animessa ei edes esitellä kaikkia mangan sivuhahmoja ja osa kohtauksista on kokonaan poistettu. Suosittelen siis ennemmin Ballroomin mangaa, mutta animestakin saa toki hyvän käsityksen, jos siihen haluaa mieluummin tutustua.

Summa summarum, Ballroom e Youkoso on huikea sarja. Lukekaa. Katsokaa. Nyt kömmin takaisin tanssianimekuoppaani.

(C)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti