lauantai 22. heinäkuuta 2017

▹ Kevätkausi 2017: Loppu ◃


Hei!
Vähän myöhässä nämä loppuarvioinnit, kun mulla kesti katsoa osa näistä loppuun. Tulin valinneeksi ihan kivoja sarjoja katsottavaksi, muutama erinomainen ja muutama vähän kehnompi, mutta vain yhden animen droppasin. Starmyun kakkoskausi ei vain jaksanut kiinnostaa, vaikka puoleenväliin ehdin sitä katsoa. Tässä kumminkin juttua näistä, jotka sain katsottua kokonaan!

(C)
Fukumenkei Noise
Täytyy sanoa, että odotin Fukumenkei Noiselta paljon enemmän. Manga näyttää huikealta, mutta animen taide on paljon pelkistetympää, mikä ei näytä niin kivalta. Minua myös ärsytti saman kolmiodraaman jatkuva puiminen. Animen lopussa tilanne ei tunnu yhtään sen selkeämmältä kuin alussa. Olisin halunnut, että In NO Hurry to Shoutin muihin jäseniin olisi tutustuttu paremmin, mutta he jäivät ikävän paljon sivuun kolmiodraaman tieltä.


Kabuki-bu!
Sympaattinen anime, jota jaksoin katsoa kiinnostuksesta kabukiin. Kabuki-bu opettikin minulle hurjasti tästä perinteisestä japanilaisesta teatteritaiteen muodosta. Sarjan hahmot ovat kivoja, mutta varsinkin päähenkilö Kurogo jäi tylsäksi ja olisin toivonut muihinkin hahmoihin enemmän särmää. Kabuki-esityksiä oli kuitenkin hauska seurata ja hahmojen dialogi aiheutti toisinaan tirskahduksia. Sarjan animointi on ihan alusta saakka suoraan sanottuna rumaa, joten en uskaltaisi suositella tätä kuin oikeasti kabukista kiinnostuneille, varsinkin kun hahmot ovat mitä ovat.

(C)
Hikaru (oikealta nimeltään Hinako) vetää poikia pataan
Kenka Banchou Otome: Girl Beats Boys
Kenka Banchou Otomen katsoo nopeasti läpi lyhyiden jaksojen ansiosta, mutta jaksojen pituus on myös sarjan heikkous. Poikakoulun oppilaita esitellään pilvin pimein, eivätkä kaikki tahdo oikein jäädä mieleen lopulta. Sarjan juoni on kuitenkin mielenkiintoinen (tai sitten se olen vain minä, kun tykkään aina tällaisista "tyttö esittää poikaa ja soluttautuu poikakouluun" -tyylisistä tarinoista). Kenka Banchou Otome on mukava hömppäsarja, jonka katsoo mielellään ainakin komeiden poikien takia. Syvällistä juonta tästä on turha etsiä.


Little Witch Academia
Aloitin Little Witch Academian katsomisen muutaman viikon jälkeen sen alkamisesta ja maratoonasin itseni ajan tasalle yhdessä yössä. Olin ihan myyty: niin söpöjä noitatyttöjä, mielenkiintoista maailmanrakennusta ja herttaista menoa. Jaksojen edetessä mielipiteeni meni kuitenkin vähän ristiriitaisempaan suuntaan, kun esimerkiksi päähenkilö Akko alkoi hölmöilyillään ärsyttämään ja osa jaksoista oli jopa tylsiä. Tykkäsin LWA:ssa eniten jaksoista, jotka kuvasivat vain noitakoulun arkea, joten en ollut kovin innoissani viimeisten jaksojen isosta lopputaistelusta. Toisaalta odotinkin sarjalle isompaakin juonta ja loppu kyllä antoi vastaukset animen aikana heränneisiin kysymyksiin. Suloisten hahmojen ja erityisesti Suomi-viittausten takia LWA oli kuitenkin katsomisen arvoinen kokemus.

(C)
Ei ole montaa sarjaa, jossa lempihahmoni olisi läski juoppo kissa. Tai edes pelkkä kissa.

Natsume Yuujinchou Roku
Natsume Yuujinchoun kuudennella kaudella meno on yhtä herttaista ja ihanaa kuin aiemmillakin kausilla. Pari karmivampaakin jaksoa mahtui kyllä mukaan, mutta Natsumen ja Nyanko-sensein seikkailuja seuraa aina mielellään. Saadaankohan seitsemäskin kausi vielä...

(C)
Shingeki no Kyojin Season 2
"It's been 84 years", huokaisivat kaikki SnK-fanit kakkoskauden vihdoin ilmestyessä. Ja saimme lopulta vain 12 jaksoa, vaikka mangakin huitelee jo ties missä. Kolmas kausi tulee onneksi jo seuraavana keväänä, mutta ihmettelen silti animen hitautta. SnK:n kakkoskausi on kuitenkin hyvä, eikä minulla ole sinänsä mitään valittamista.

(C)
Päästäkää poika mäille
Yowamushi Pedal: New Generation
Pyöräpoikien kolmas kausi pyörähtää käyntiin oikein kivasti, kun Inter-High -kisa oli edellisellä kaudella saatu päätökseen ja tällä kaudella keskitytään uuden tiimin kokoonpanemiseen. Tämähän tarkoittaa uusia hahmoja! Olin ihan innoissani, kun ennen vain mangassa esiintyneet lempparini pääsivät vihdoin animoituun muotoon. Harmillisesti esimerkiksi Shinkain pikkuveikkaa Yuutoa ei vielä tällä kaudella ehditty syvällisemmin esitellä, mutta neljäs kausi alkaa onneksi jo seuraavan vuoden alussa ja näemme jatkoa IH-kisaan. Yuuto, pian on sinun aikasi loistaa!

Mitkä animet olivat teidän suosikkejanne kevätkaudella? Muhun iski parhaiten tietysti Yowapeda ja nyt kesäkaudellekin jatkuva Boku no Hero Academian kakkoskausi, mutta myös Shingeki no Kyojinin uusia jaksoja odottelin innolla.

2 kommenttia:

  1. Toisaalta taas ihan hyvä että jättivät SnKn vaa 12 jaksoo, koska seuraava arc on kuitenki pitkä ja ois sit jääny kesken/vedetty liian nopeesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. :D Onneks seuraavaa kautta ei tarvi odotella kauaa!

      Poista