torstai 9. helmikuuta 2017

ღ Syyskausi 2016: Loppu ღ

(C)

Viimeinkin saan tämän pois alta! Syyskaudella oli monta hyvää sarjaa, mutta osan katsominen oli suoraan sanottuna aika pakkopullaa. Long Ridersin päätin suosiolla dropata kahden jakson jälkeen, mutta tässä muut jotka sain loppuun asti katsottua!Days
Days on sellainen anime, jonka katsominen sai minut vain ärsyyntymään. Daysillä olisi ollut niin paljon potentiaalia, mutta koko homma kustiin jo heti alkumetreillä. En ole itse Daysin mangaan hirveästi perehtynyt, mutta heti animen alussa jätetään keskeinen tapahtuma (Tsukamoton ja Kazaman tutustuminen) välistä. Kaikki sarjan hahmot ovat melko tylsiä, eikä pääjoukkueen futismenestyksestä jaksa oikein välittää. Ainoat hahmot joihin tykästyin ovat kapteeni Mizuki, joka vaikuttaa aluksi coolilta mutta onkin melko hölmö, ja tiimiä manageroiva asennetyttö Ubukata. Loput hahmot jäivät minulle melko yksiulotteisiksi, eivätkä kaksi hyvää hahmoa jaksa pitää kiinnostustani kokonaiseen jalkapallojoukkueeseen. Daysin juoni taas on niin kliseinen urheiluanime... Tämä on nähty jo monta kertaa ja paremmin toteutettuna.


Fune wo Amu
Fune wo Amu on kivan rauhallinen slice-of-life anime, jossa on kuitenkin myös ripaus huumoria mukana. Päähenkilö Majime on ihanan samaistuttava ollessaan sosiaalisissa tilanteissa niin awkward ja sanakirjan kokoaminen on ainakin minulle uusi aihe animessa. Fune wo Amua katsoin mielelläni ja slice-of-lifen ja aikuisempien animeiden ystäville sitä kehtaa suositella.


Gakuen Handsome
BL-parodiaa Paint-tason taiteella, mikä voisi mennä vikaan? Gakuen Handsome on juuri niin hölmö kuin miltä näyttääkin. Ei tämä mitään syvällisiä ajatuksia herätä, mutta viihdyttämisen Gakuen Handsome hoitaa erinomaisesti.Haikyuu!! Karasuno Koukou VS Shiratorizawa Gakuen Koukou
Haikyuun kolmas kausi käsittää vain yhden matsin, joka kestääkin sitten kymmenen jaksoa. Ei se mitään, Karasunon poikien lentisotteluita seuraa aina mielellään, mutta henkilökohtaisesti tämä matsi ei ole mun suosikki. Odottelen innolla neljättä kautta, jossa tulee uusia hahmoja!


Magic-Kyun! Renaissance
Kuten ensivaikutelmissakin hehkutin, Magic-Kyun on ihan älyttömän nätti anime! Animaatio tietenkin on silloin tällöin vähän huterampaa, mutta rakastan sarjan värimaailmaa. Opening ja varsinkin mangatyylillä kuvitettu ending ovat aivan ihanat! Tykkään myös älyttömästi sarjan kukkateemasta: päähenkilö Kohana harrastaa kukkien asettelua ja hahmojen symbolikukat näkyvät sarjassa jatkuvasti. Magic-Kyun! Renaissance oli mulle iloinen yllätys syyskaudella!


Natsume Yuujinchou Go
Nenäliinapaketit sai kaivaa esiin myös Natsume Yuujinchoun viidennellä kaudella. Varsinkin Natsumen sijaisvanhemmista kertova jakso koetteli mun kyynelkanavia... Niin hyvää animea, onneksi tulossa on vielä kuudeskin kausi!


Watashi ga Motete Dousunda
Niin hyvä sovitus hulvattomasta mangasta! WataMote Dousundalle sai naureskella joka viikko. Animeviittaukset ja fujoshiläppä on varma tapa saada mut hörähtelemään, joten yhtään samanlaisen huumorintajun omaavalle suosittelisin tätä animea.Yuri!!! on Ice
Yuri on Ice oli selkeästi syyskauden hypetetyimpiä animeita, eikä mikään ihme. Alku tuntui musta vähän töksähtelevältä, mutta parin kolmen jakson jälkeen sarjaan pääsi kunnolla mukaan ja ihastuin. Niin ihania hahmoja, hyvää hahmokehitystä ja kivoja hahmosuhteita! YoI:ta oli aina ilo katsella. Häiritsevin juttu sarjassa on kuitenkin animaation taso. Luistelu näyttää kivalta yleensä, mutta animaatiota kierrätettiin todella paljon ja väliin mahtui liikaakin derp-hetkiä. Tämän tietty ymmärtää kun tietää miten nopeassa tahdissa tv-animeita tehdään, mutta luistelu on kuitenkin keskeisessä osassa YoI:ssa.

Huh, siinähän niitä! Oliko teillä erityisiä suosikkeja syyskaudella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti