perjantai 3. helmikuuta 2017

✉ Mystic Messenger ✉


Hei! ★
Moni on varmasti ainakin kuullut kännykkäpelistä nimeltään Mystic Messenger! Onnistuin itsekin koukkuuntumaan tähän ja ajattelin kirjoittaa omia ajatuksiani (ilman suurempia spoilereita).

Aloitin pelaamisen joskus syyskuussa ja olen tällä hetkellä pelannut kaikki viisi good endingiä, kaikki after endingit ja secretit (mulla on pelaamatta suurin osa normal/bad endingeistä ja yksi jouluspecialin routeista).

Lyhyesti pelistä sitä tuntemattomille: Pelin juonena on, että pelaaja on ladannut mystisen sovelluksen, jolla hän pääsee pienen ryhmän, RFA:n, chattiin! RFA (Rika's Fundraising Association) järjestää hyväntekeväisyysjuhlia ja liityttyään RFA:han pelaajan tehtäväksi tulee kutsua juhliin vieraita. Se kiinnostavampi homma on tietenkin, että chateissa juttelemalla voi tutustua RFA:n jäseniin ja päästä pelaamaan heidän reittejään (route). Pelaajan omat valinnat päättävät, millainen loppu tulee: miten juhlat sujuvat ja päätyykö pelaaja yhteen jonkin pelin hahmoista kanssa!

RFA:n jäseniä ovat komea musikaalitähti Zen, rikkaan perheen poika Jumin, LOLOL-peliin addiktoitunut Yoosung, Juminin avustaja ja joukon ainoa nainen Jaehee sekä hieman omalaatuinen hakkeri 707 aka Seven. Välillä chateissa pistäytyy myös V, salaperäinen valokuvaaja, jonka tuotoksia RFA:n juhlissa huutokaupataan. Hahmoja tulee mukaan lisää pelatessa ja RFA:n perustajan Rikankin tarina selviää.


Pelasin itse good endingit järjestyksessä Yoosung > Zen > Jumin > Jaehee > 707, mutta suosittelisin ennemmin että Zenin reitti pelataan ensin ja sitten vasta Yoosungin. Näinhän mun piti tehdä alussa, mutta jotenkin pelatessa mokasin ja päädyin Zenin sijasta Yoosungiin. :D No, ei se pelikokemusta erityisesti haitannut! Jaeheen ja 707:n reiteillä tulee eniten spoilereita (707 ehdottomasti vikana, koska sen jälkeen saa avattua secretit ja ne päättävät tarinan!).


Jumin Hanin reitti on kaikista reiteistä mun lemppari! Mukana on kivasti jännitystä ja Jumin on jotenkin kiinnostava hahmo. Jumin on vakava tyyppi, joka kuitenkin omaa hassun pakkomielteen kissoihin (jo heti alussa selviää että Elizabeth 3rd -kissa on Juminille elämä). Hänen reitillään muut ovat aina kummastelemassa, että miten ihmeessä pelaaja voi tykätä hänestä... Juminin reittiä pelatessa kannattaakin olla varovainen jos ei halua bad endingiä, sillä meno voi olla yhtäkkiä luokkaa "50 shades of Chairman-to-be" (kuten Seven asian ilmaisee).


Zen on kunnon flirttipoika, joka on kuitenkin ollut jo jonkin aikaa sinkkuna. Hän on nouseva musikaalitähti, jonka aika kuluu treenatessa ja selfieitä napsiessa. Pelaaja saa tottua Zenin narsistiseen itsekehuskeluun ja moniin selfieihin, mutta paremmin häneen tutustuttua selviää, ettei Zen todellakaan ole vain mikään pinnallinen playboy. Zen ei oikeastaan kuulu mun lempparihahmoihin, mutta hänen juttujaan on hauska lukea chateistä. Varsinkin Zenin ja Juminin riitelyt ovat huvittavaa lukemista. :D


707 eli Seven on se chatin pahin spämmääjä ja trollaaja, joka tulee aina hämmentämään muita ja heittämään läppää. Seven on huippunero hakkeri ja omistaa monta autoa. Chateissa esiintyvä iloinen vitsiniekka ei kuitenkaan ole Sevenin ainoa puoli... Sevenin jutuista sain ainakin itse hyvät naurut, varsinkin osa puheluista on aika hupaisia.


Yoosung Kim on RFA:n nuorin jäsen ja vielä opiskelija. Hän on toivottoman koukussa LOLOL-peliin ja hypettää sitä koko ajan, mutta on todella suloinen ja mukava persoona. Yoosung on myös aika naiivi ja menee aina lankaan Sevenin jekkuihin. Itse tykkään Yoosungista kun hän on niin koiranpentumaisen söpö ja viaton!


Jaehee Kang on Juminin avustaja, joka joutuu usein paiskimaan töitä hullun lailla pomonsa takia... Jaehee vaikuttaa aluksi vakavalta uranaiselta, mutta on oikeastaan todella huolehtivainen ja huumorintajuinen. Jaehee on myös Zenin suuri fani. Harmittelen aina kun Jaehee tuntuu usein jäävän muiden varjoon, hänen routensa on oikeasti hyvä, vaikkei se olekaan romanssipainotteinen. Jaehee on tosi kultainen persoona!


Tykkään itse Mystic Messengerin pelitekniikasta; sovelluksella osallistut chat-keskusteluihin, vastaat puheluihin ja saat tekstiviestejä. Välillä aukeaa myös perinteisiä visual novel -tyylisiä pätkiä, mutta suurin osa pelistä tapahtuu chat-huoneissa. En ole törmännyt aiemmin vastaavaan, joten tämä tuntui kivan uudelta!

Mystic Messengerin tarina on myös ihana. Pelin aikana saa sekä nauraa että itkeä. Hahmot ovat moniulotteisia ja heistä paljastuu paljon eri puolia, joten kannattaa pelata kaikki reitit läpi saadakseen parhaan pelikokemuksen! (Itsehän tässä yritän normal ja bad endingejä vetää kuukauden pituiseksi venyneen pelitauon jälkeen...)

Miten teillä menee, onko MysMes onnistunut koukuttamaan muitakin kuin minut? :D

4 kommenttia:

 1. Mun ei varmaa tarvii ees vastata toho vikaa kysymyksee, eiköhä se oo aika selvä xDDD

  Kiva kirjotus, oon iteki miettiny et tekis jonku tälläsen, just kertoo mikä jokasen routes viehättä tms. Ehkä vielä teenki tän innoittamana! En oo ite bad ja normal endingei myöskää pelannu muuten ku yoosungi yhen badin, jotenki en haluu et pelata "huonosti" xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tee vaan itekin tän tyylinen, ois kiva kuulla muidenki mielipiteitä! Joo noi bad endingit on hirveitä, mut oon vaan jotenki sellai ihminen et haluun kerätä kaikki kuvat ja tietää joka routen. xD

   Poista
  2. No joo ne kuvat ois kiva saada, must niihi riittää normalit mut muistan ehk väärin, mut niit badejähä o iha vitusti :'D oon kyl kattonu ne tubesta kaikki paitsi sevenin (koska en pysty)

   Poista
  3. Osasta bad endingeistä saa kuvan! Normal endingeistä saa kans. Haluun pelata kaikki läpi mut priorisoin ne joista saa kuvat. xD

   Poista