torstai 24. marraskuuta 2016

✫ Kumakumacon 2016 - Vauvan eka cossikisa ja muuta perseilyä ✫Hei!
19.11.2016 järjestettiin Kouvolan ensimmäinen coni, Kumakumacon! Oon aina innokkaasti tukemassa pikkuconeja ja varsinkin kun Kumakumacon on ilmainen, niin oli mukava lähteä sinne squadin kanssa.

(C) Saukko

(C) Saukko
Cossattiin Saukon kanssa uudestaan Kanojoa ja Jyushimatsua Osomatsu-sanista! Meidän oli tarkoitus ottaa lisää kunnon kuvia näistä, mutta ei lopulta saatu ketään kuvaamaan ja jo neljältä oli liian pimeää kuvaamiselle... ;_;

Conin alku meni pukuhuoneessa hengailuksi ja olo oli aika cossimamma kun laitoin Saukon peruukkia kuntoon samaan aikaan kun ojentelin Xenjille meikkijuttuja. :D Avajaiset päästiin tsekkaamaan ja eivät ne mitenkään erikoiset olleet kummallista näytelmää lukuunottamatta. Tanssiesitykset olivat tosi upeita, hyvä Dre4m'minutes! (Twicen Cheer Up varsinkin lämmitti sydäntä, ihana biisi ;_;)

(C) Pisamia Cosplay
Löydettiin muita matsu-cossaajia, Pisamia ja Aino!
Kierreltiin myyntipöytiä ja taidekujaa kunnes meitä pyydettiin hall cosplay-kisaan!! Oltiin molemmat TODELLA epävarmoja, koska no, nämä cossit eivät ole mitenkään suurimmat taidonnäytteemme, emmekä ole tehneet kovinkaan paljon itse... Modatut vaatteet olivat kuulemma ihan ok, joten vähän vikisten menimme sitten mukaan kisaamaan. :D Conin cossitarjonta oli aika suppea, joten kisaan sopivia cossaajia oli kuulemma vaikea löytää. Olimme sitten kisan ainoa pari ja kilpailimme numerolla 19!


(C) Vulridi
Perhepotretti :D Vulridi oli paras cossimamma ;o;

Siitä alkoikin sitten paniikki. :D Cossini tuntui ihan räjähtäneeltä ja meidän piti melkein heti mennä kuvattavaksi ja tuomaroitavaksi ja sitten kisa olikin jo alkamassa. Meillä oli hirveät kuumotukset menossa muiden loppupään hall cosplay -kisaajien kanssa, jutun tiivistää erään kisaajan lausahdus "täällä suunnitellaan jo harakiriä". :D

(C) Tia-Maria Vahekoski
Ilmeeni on aika "yksi eutanasia kiitos :)"

Sitten päästiinkin lavalle ja se oli kamalaa. :D Toisaalta yleisöä ei onneksi ollut niin paljon kuin isommissa coneissa, joten homma ei tuntunut niin pahalta. Oon kuitenkin tosi lavakammoinen ja esiintyminen hermostuttaa tosi paljon. Oli kiva saada jotain lavakokemusta, se toivottavasti rohkaisee mua jatkossa jos jossain conissa päädyn taas lavalle. Otinkin tämän kilpailun lähinnä lavakokemuksen kannalta, enkä niinkään ollut mukana kisaamismielessä. :D Cosplaykisaan en kyllä lähtisi heti uudestaan, en ole sen tasoinen cossaaja että kehtaisin näperryksilläni kilpailla. Ehkä joku päivä? :'D

(C) Tia-Maria Vahekoski
Kaikki hall cosplay-kisaajat
Kisan jälkeen oli aika vaihtaa fiiliksiä kavereiden kanssa ja käydä syömässä. Sitten riensimme karaokeen! Jonoa ei ollut hirveästi, joten pääsimme squadin kanssa laulamaan monta biisiä. Ihan parasta!

(C) Blooming Red

Illalla menimme squadilla iltabileisiin, joissa Blooming Red esiintyi. Bändi oli meille ennestään tuntematon, iltabilepaikka oli lähes tyhjä ja tunnelma oli kiusaantunut, mutta päätimme ottaa vapaasta tilasta ilon irti ja mennä kunnolla tanssimaan. Oli ihan älyttömän hauskaa ja saimme bändin soittamaan vielä encorenkin! Pääsimme myös heidän ottamaansa kuvaan.

(C) Xenji
Cosplaykisaaja Esshieru, hall cosplay-kisaajat Saukko ja minä, kisan juontaja Xenji, cosplayvastaava Allu ja cosplaymamma Vulridi, meillä oli kunnon squad kasassa!
Bändin esiintymisen loputtua menimme vielä karaokeen, jossa saimme laulaa illan viimeisen biisin (A-rise - Shocking Party) ja sitten coni alkoikin lähestyä loppuaan. Minä, Vulridi ja Xenji vietimme loppuyön hyvin väsyneissä merkeissä ja juttujen taso oli todella matala... :'D

Mulla oli todella hauska päivä mahtavassa seurassa! Itse coni oli kuitenkin todella pieni ja järjestetty kummallisessa paikassa. Conipaikkaa oli vaikea löytää, se oli turhan kaukana juna-asemalta ja tuntui ärsyttävältä kävellä eri rakennusten välillä. Tekemistä oli kuitenkin mukavasti, esimerkiksi piirustuskilpailu ja virtuaalitodellisuusnurkkaus olisivat houkutelleet, mutta aika ei riittänyt kaikkeen. Multa jäi kirpputorikin tsekkaamatta, tosin sen unohdin ihan itse. :'D

En myöskään hyppinyt riemusta conin maskottien takia, niitä oli niin paljon enkä ymmärtänyt niiden pointtia. Cossikisoissa maskotit vievät huomiota cossaajilta ja juontajille ja kisaajille flirttailu on kiusallista katsottavaa... Tuli fiilis, että koko conista on tehty yksi suuri näytelmä, jossa ei kuitenkaan ole mitään pointtia. Maskotit ovat mukava ajatus, mutta conikävijät tuskin olivat niin innoissaan niistä kuin niiden tekijät.

Cossikisassa informaation kulku oli huonoa ja tuntui ettei kukaan tiedä mistään mitään. Vasta hieman ennen kisaa päätettiin, miten lavalla kulku hoidetaan, eikä kukaan ollut varma kysytäänkö hall cosplay -kisaajilta kysymyksiä lavalla. Menimmekin lavalle hieman epätietoisina siitä mitä tuleman pitää. Ihan kuin esiintymisessä ei olisi tarpeeksi jännitettävää... Ymmärrän, että kyseessä on uusi con ja järjestäjät ovat kokemattomia, mutta kisaajille tämä oli varmasti epämiellyttävää. Paikalla olisi pitänyt olla joku henkilö, joka tietää cossikisasta kaiken ja ottaa siitä täyden vastuun.

Kumakumacon oli mielestäni muuten onnistunut! Yksinäni minulla olisi saattanut olla todella tylsää, mutta kaverit tekivät tästä tapahtumasta loistavan. ♡

Se tunne kun meikkaat pisamat ja ne ei näy kuvissa :'D

Seuraavana viikonloppuna onkin Wakamonocon Lahdessa! Työskentelen siellä vänkärinä ja cossini ovat vielä hieman epävarmat, mutta näillä näkymin käytän vanhaa Totoko-cossiani. Nähdään siellä!

2 kommenttia:

  1. Kääk, mie löysin siut! Etin blogiasi vuoden ja nyt ihan vahingossa löysin : D voisi sitä huonomminkin maanantaiaamu alkaa! Vihdoinkin minä liityn viralliseksi lukijaksi, niin pysyn aina ajantasalla. Sul on aivan loistava blogi ♥ Voi kun itse uskaltaisi joskus cossata.. puvun näyttäminen muille oli aivan kamalaa eskari-ikäisenä. Olin ylpeä puvustani (keiju) johon oli käytetty paaaaljon aikaa ja vaivaa, mutta jännitti niin hemskatisti. Ja jännittää vieläkin. Äh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa että löysit viimein ja kiitos paljon! ♡ Cossaaminen on kiva harrastus, en voi sanoa olevani siinä itsekään erityisen hyvä mutta ainakin on hauskaa. :D Rohkeasti mukaan vaan jos yhtään kiinnostaa!

      Poista